Stichting Amonet

Festival informatie


Kaartverkoop

Bij het infopunt aan de kassa. De losse kaartjes kosten €5.-

Reserveringen

vanaf maandag 18 mei 2015:

reserveren@worteldagen.nl   

of

06 – 16 07 33 47

 

Gedurende het gehele voortraject werkt de organisatie aan het inrichten van een informatiepunt in het centrum van Norg. De bezoeker kan hier terecht voor informatie, kaartverkoop en een kopje koffie. Het informatiepunt is een essentieel onderdeel van het festival ‘Worteldagen’, het is een afspiegeling zijn van de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden tijdens de afgelopen weken, of nog zullen plaatsvinden tijdens het pinksterweekeinde. Het infopunt is een ontmoetingsplaats tussen studenten, nieuwe makers, familie, vrienden, bekenden en bezoekers. Maar het is ook een plek waar makers en studenten hun collega’s, docenten, medewerkers van ‘Worteldagen’, bestuur van stichting  Amonet kunnen  vinden.

 

Vrijwilliger worden bij festival Worteldagen 2017?
Bij festival Worteldagen hebben we altijd vrijwilligers nodig, op verschillende terreinen.

Voor en na het festival

Op en afbouw van het festival  

*Er zijn veel vrijwilligers nodig bij de opbouw van het kampement van Bonhagen, opzetten en bouwen van tenten. Keuken installeren, diverse ruimtes inrichten met meubilair en elektra, schilderen, verhuizen van zaken. Het laden en lossen van materialen en bevoorraden van de keuken. Alle voorkomende werkzaamheden die je maar kunt bedenken om een goed ingericht kampement voor te bereiden.
Vanaf 22 mei komen de studenten naar Norg, blijven tot einde van de dag op 6 juni. Vanaf deze periode hebben we koks nodig, hulp bij het koken en uitserveren van maaltijden, bijhouden van de eetgelegenheid, bevoorrading.
*Opzetten van festival “hart”, de Brinkhof . Dit houdt in dat er decors gemaakt en geplaatst gaan worden. Routes aangeven door middel van borden en wegbewijzering,  borden maken, schilderen en plaatsen. Het gebruiksklaar maken van fietsen voor festival bezoekers.  Fietsen van kampement naar festivallocatie brengen.

Tijdens het festival

Van 2 t/m 5 juni gaat het festival van start, hiervoor hebben we nodig:
*Publieksbegeleiding; hiervoor word je ingewijd door de vrijwilligers coördinatie die je bekend maakt met de routes en hoe je het publiek informeert  *bar werkzaamheden   *fietsen onderhoud  *informatie verstrekking aan publiek over voorstellingen/ routes  *kassa werkzaamheden.
Al met al veel te doen, wat je nodig hebt is een dosis enthousiasme, doorzettingsvermogen, creativiteit en dat je als teamplayer in productieteams kunt functioneren. Het leuke is, je bent vanaf het eerste moment betrokken bij het festival en ziet het uitgroeien naar het uiteindelijke doel: een fantastisch gemoedelijk, gezellig en bijzonder uniek festival, waar jij onderdeel van bent.

Wat krijg je hiervoor terug

Wij zijn erg blij met vrijwilligers en willen jullie in ruil daarvoor ook in de watten leggen door:
* een gratis plek op het kampement (wel zelf tent meenemen)
* gratis maaltijden, op de dagen die je werkt
* gratis thee en koffie op het kampement
* gratis naar voorstellingen op de dagen die je werkt
* supergezellig kampement met ’s avonds houtvuur
* contact en netwerk uitbreiding

Geef je op bij vrijwilligers@worteldagen.nl

zie ook: www.worteldagen.nl

-o-0-0-o-

Programma 2015

Worteldagen is een kleinschalig beeldend locatie theaterfestival dat sinds 2006 jaarlijks met Pinksteren plaatsvindt in Norg, een esdorp in Drenthe (gemeente Noordenveld). Vier dagen lang dient het dorp als podium voor beeldend locatietheater. De kleinschalige opzet, met een maximum aan bezoekers van 20 personen per voorstelling, geeft het intieme karakter weer waarop festival ‘Worteldagen’ is gebaseerd. Op 35 locaties zijn schuurtjes, tuinen, bos, een camping, weilanden, een oud café en twee meertjes, de inspiratiebron en achtergrond voor dit jaar bijna 50 studenten van kunstopleidingen uit heel Nederland. Deze studenten ontwikkelen elk op hun eigen locatie in twee weken hun product, om dit uiteindelijk te presenteren aan het publiek!

Muziek programmering: (Tjalling Overdijk)

Vrijdag 22 mei: 20.45 – Esther de Jong; 22.00 - Big Moose

Zaterdag 23 mei: 15.15 – J.B.Dazen; 16.30 – Bruno Rummeler; 20.45 My Dearest dear; 22.00 – Stuart

Zondag 24 mei: 15.15 – Mijn muzikale partners en ik; 16.30 – Zippora; 20.45 – Alfonso y Senor Leon; 22.00 – Dramali

Maandag 25 mei: 13.45 –Sophie Hijlkema; 14.30 – Eke Koopman; 15.45 - Fenn; 17.00 Myke

Het festival team 2015

Ina Reynders – Veldhuis / voorzitter ; Eva Weerts / studenten coördinator ; Rob Reynders / productieleider ; Wytse de Boer / vrijwilligers coördinator  ; Tim Bakker / muziek programmering ; Tjalling Overdijk / muziek coördinatie ; Katinka Reynders / kassa & reserveringen

Speeltijden: Worteldagen 2015

- 22 mei: vrijdag middag; 14.00 uur doorlopende try-outs

 - vrijdagavond;  opening 'Verhalen van Ver' 19.00 uur bij het info/kaartverkoop punt De Brinkhof Brink 1 9331AA

- met aansluitend de première; 20.00 uur.

Vanaf zaterdag 23 mei tot en met maandag 25 mei; om 13.00 uur start elke 12 minuten een voorstelling, ’s avonds vanaf 19.30 uur start elke 15 minuten een voorstelling.
- 23 mei: zaterdagmiddag vanaf 13.00 - 16.30 uur & -avond vanaf 19.30 - 21.00  uur doorlopende voorstellingen, 25 x Worteldagen
- 24 mei: 1ste Pinksterdag; wederom vanaf 13.00 - 21.00 uur middag & -avond doorlopende voorstellingen, 25 x Worteldagen
- 25 mei: 2de Pinksterdag; 's middags ook weer vanaf 13.00 elke 12 minuten een Worteldagen route tot en met 17.00 uur.

In totaal zijn er ongeveer 250 voorstellingen.

Time Tabel:

Het exacte tijdschema wordt pas kort voor de start van het festival bekend, zie hiervoor de tijden borden bij het kaartverkoop punt in de Brinkhof. 

Wie zit in welke route? (volgt vrijdagochtend 22 mei)

Op de avond voor de opening na de "generale" op donderdag 21 mei wordt door het festival team de definitieve indeling gemaakt van de routes, dus tot die datum blijft het een verrassing wie in welke kleur -route speelt.

Rood:                                                 

Geel:                                       

Groen :                                                            

Paars:

 

Het festival heeft twee pijlers:

- gedurende twee weken het maak "proces", studenten werken op locatie onder begeleiding van docenten

- het festival, het "product", vier dagen spelen voor publiek, organisatie stichting Amonet

Koffers gevraagd voor Dr. Nassaucollege

Worteldagen project “Koffers vol verhalen”

Van 22 t/m 25 mei viert Worteldagen, het kleinschalig beeldend locatie theaterfestival, haar 10e jaar. Met als thema “Verhalen van Ver”. In het kader hiervan krijgen de leerlingen van de brugklas van het Dr. Nassaucollege een workshop onder leiding van drie docent-studenten 3e jaar Academie Minerva met het thema “Koffers vol Verhalen”.

Een koffer met stevige bodem is nodig om hun verhaal in de koffer te maken, liefs een oude, die niet terug hoeft. De koffer kan worden beschilderd, met papier-maché  bewerkt of beplakt worden, al naar gelang hun onderwerp dit vereist. De leerlingen hebben dringend uw hulp nodig, koffers zijn er niet bij ieder gezin in grote getale, zelfs vaak geen oude. Dus kijk nog eens in uw schuur, of op zolder, vraag uw buren, vrienden en familie en maak deze leerlingen blij. U kunt ze brengen naar het Dr. Nassaucollege of de leerlingen kunnen ze bij u halen. Of stuur een bericht naar norg@dr.nassaucollege.nl

De opening op 22 mei van het festival Worteldagen wordt verzorgd door burgemeester van der Laan, tijdens de opening worden deze koffers onthuld op het veld bij de Brinkhof in Norg om 19.30 uur. Na de avond zullen de koffers worden verplaatst naar de Dorpshuiszaal in de Brinkhof, waar ze tijdens de vier festivaldagen te bekijken zijn. De Brinkhof wordt vier dagen lang onze vlieghaven Norg, heet dan ook “Schiphof” en krijgt een metamorfose alsof u zich waant in de centrale vertrekhal van een vlieghaven. Kom kijken en beleef het festival mee tijdens het Pinksterweekend. Kijk op www.worteldagen.nl voor mooie bestemmingen en check in.
Reis mee met de makers en mis uw vlucht niet.

  

Follow Worteldagen on Twitter  

 

 


Met een kaartje dat je koopt kun je een route volgen. Elke route heeft een eigen kleur en bestaat steeds uit 4 kleine voorstellingen van 10 minuten. Eén route duurt ongeveer een uur.

Elke route vertrekt steeds bij het info- / kaartverkoop punt en eindigt daar ook weer. Je wordt begeleid door een gids die een paraplu bij zich heeft in de kleur van de route.

De verschillende routes hebben elk een eigen karakter. Soms ben je vooral op buiten locaties, dan weer ga je op de (roze) fiets op weg langs de performances.